beckzoli 30Y
Csatlakozott: 2005.04.12. Kedd 23:14 Hozzászólások: 194 Tartózkodási hely: Pécs
|
Elküldve: 2008. Jan. 01. Kedd 03:24 Hozzászólás témája: 2007 december - beckzoli |
|
|
az endinek igaza van. elhanyagoltuk. én minden beszélgetésben - ha ez felmerül - a papára kenem. a papa meg olyan megindítóan bólogat, magára veszi összes bűneinket, ő a mi privát megváltónk, hogy azzal probléma megoldva, kérdések elnapolva. de ma január elseje van. az új év első napja. ráadásul ilyen tájban fogantam, ha a számok nem hazudnak, és ez valami bizsergő, mitikus és örökös múltidővel tölti be a szobát. a mutterék nem csinálhatták a szabadban, lássuk be, ott most kevés hely jutna az élvezetnek, odahaza meg nagyon óvatosan és csendben kellett, nagyszüleimnél éltek falun, öreganyámék biztosan otthon voltak egész nap. mert a földművesek telente pihennek, ki kellett lógni mondjuk tollfosztásról, úgy képzelem, de külön-külön, úgy, hogy a gyanú árnyéka se merülhessen fel, szóval előbb alighanem anyám, amikor észrevette, hogy a monoton munka és a somlói bor meghajtotta öreganyám hátát és az álla a mellkasára koppant, a nagyapám az nem volt ott, úgy képzelem, inkább a pajtában kalapálta a vájút, na apám meg azt mondja, édesanyám, hozok be fát, azzal ki az ajtón, a megbeszélt helyre, és elfordították a fejüket az égiek egy pillanatra... igen, ez történt ezen a napon, aztán éveken át jézus szíve alatt aludtam nagyanyáméknál ilyenkor, nem néztem sötétedés után a triptichon-tükörbe, mert onnan nagyanyám szerint az ördög néz vissza rám, és igyekeztem átvészelni ördög nélkül a szilveszter éjszakákat. később otthon, egyedül. az otthon panelt jelent, az egyedül meg azt, hogy a zazával. a pezsgőt nem szeretem, a kötelező jóhangulatot se, hogy ilyenkor apák lehetnek otthon lebaszás nélkül részegek, ilyenkor a feleségek örülnek férjeik lerészegedésének, és ezeken a napokon a zenei ízlés is komoly csorbát szenved, meggyőződésem szerint, ezért állnak a panelokban 364 napig a hi-fi cuccok, hogy ilyenkor, egy estére megszólalhassanak. a lányunk nagymamázik (ellenőriztem, nincsen jézus-szív, az ördögök meg régen kiköltöztek a tükrökből), és néhány év múlva majd azon gondolkodik, hogyan is tették az ő szülei (szabadban-e, mondjuk?), mert ha szeptemberben született ő is, és a számok, ha nem hazudnak, akkor annak talán éppen egy január elsején kellett történnie. _________________ beckzoli30y
fénypostküld |
|